Corona tijd

Beste Collega’s.

Op het moment dat de corona maatregelen aangekondigd werd, moest ik direct denken aan het tv programma van Matthijs van Nieuwkerk de wereld draait door.
Ja, de wereld draait door, maar het leven staat stil !!!
Wij zijn Collega geworden omdat wij onze partner zijn verloren, en daarom veel tijd alleen door moeten zien te brengen.
Nu de maatregelen i.v.m. het corona virus zijn ingevoerd, zijn wij nog meer op onszelf aangewezen.
Laten wij dan ook maar hopen dat deze maatregelen op korte termijn weer opgeheven kunnen worden, zodat wij ons leven weer kunnen gaan leven zoals wij het voorheen al deden met alle ups en downs, en dat wij weer gezellig onder en met elkaar kunnen zijn !!
Gelukkig woon ikzelf op het platteland en heb ik landelijk en bosrijk gebied op enkele minuten loopafstand van huis, en heb ik de mogelijkheid om te gaan fietsen of wandelen om een gedeelte van de dag door te brengen.
Ook heb ik veel levende have rond mijn huis wat de nodige verzorging nodig heeft, maar ook deze hobby staat verder stil omdat wij in verenigingsverband ook hier niet samen mogen komen, dus ook niet met de duiven.
Verder heb ik nog een aantal bloemen en planten die binnen overwinterd hebben, en die zo zoetjesaan weer naar buiten kunnen.
Op het moment dat ik dit zit te schrijven zijn de temperaturen weer wat aangenamer en schijnt het zonnetje heerlijk, en heb ik al een gedeelte van de bloemen buiten gezet.
(Ik heb letterlijk de bloemetjes buiten gezet.)
Soms voel ik mij wel een kluizenaar, want je kunt niet zomaar even binnenlopen bij familie of vrienden, want alle voorzorgsmaatregelen zijn niet voor niets opgelegd door het kabinet, en ik moet er niet aan denken dat er ergens iets mis gaat wat ik had kunnen voorkomen !!
Al wijk ik óók wel eens af van alle maatregelen en heb ik (al is het minder) contact met de kinderen en kleinkinderen maar wel op gepaste afstand, want m’n kleine mènneke wil af en toe óók wel eens bij opa zijn !!
Voor Collega’s die nog één of beide ouders hebben lijkt het mij nog moeilijker om deze te bezoeken, omdat deze ouders meestal onder de risico gevallen behoren !!
Het dagelijkse leven staat nu echt op z’n kop of je nu een ommetje maakt of je gaat je dagelijkse boodschappen doen, het is en blijft maar een saaie bezigheid en je moet blijven opletten om afstand te houden, en is het daarom moeilijker om contacten te leggen.
Ook denk ik dat wij allemaal wel een dorpsgenoot of kennis, of nog erger een vriend, vriendin of familielid door corona zijn verloren.
Daarom is het zo belangrijk ons zo goed als mogelijk aan de opgelegde regels te houden al is dat best een zware tijd.
Vanaf de dag dat ik mijn vrouw verloren ben heb ik altijd gezegd, je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt !!!!
Dit wordt mij dagelijks weer duidelijk met het gemis en de gezelligheid van het samenzijn met Collega’s !!
Want al heb ik het een en ander om mij heen, en al wandel ik regelmatig naar de bossen, alleen is maar alleen.
Laten wij hopen dat wij binnen niet al te lange tijd weer gezellig met elkaar kunnen gaan zitten kletsen, en weer in groepsverband gezellig met elkaar weer van een wandeling en of fietstocht kunnen gaan genieten !!
Maar tot die tijd, houd je aan alle opgelegde regels en let goed op jezelf !!!
Tot slot wil ik Ton nog hartelijk danken voor de opbeurende mail die wij afgelopen paasdagen hebben kunnen lezen.

Hopelijk tot snel !!!

Groetjes Jan.

Geen reactie's

Geef een reactie